Marynowany seler naciowy

4.45 (173 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taki seler to wspaniały dodatek do mięs, hamburgerów, kanapek lub po prostu do chrupania.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • seler naciowy

    zalewa proporcje na na litr zalewy:
    szklana octu z białego wina
    3 szklanki wody
    3-4 łyżki miodu
    łyżka curry
    łyżka soli
    2 liście laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren pieprzu kolorowego
Wystaw ocenę:

4.45 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowany seler naciowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodygi selera dokładnie myjemy, tniemy na kawałki, układamy w słoiku.

    Składniki zalewy zagotowujemy próbujemy do smaku i w razie potrzeby dodajemy miodu, soli lub octu - zalewa powinna być słodko-kwaśna.

    Gorącą zalewę wlewamy do słoików, zakręcamy. Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce. Seler gotowy jest do jedzenie po 2-3 dniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować