Schabowe z kechupem i serem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Schabowe super smakują gdy są ciepłe ale podawane na zimno też są pyszne.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab bez kości: 6 plastrów
    - jaja: 2 sztuki
    - ser żółty: 6 plastrów
    - kechup łagodny: 6 łyżek
    - bułka tarta (bułka tarta do panierowania): 10 łyżek
    - sół,pieprz: 1 szczypta
    - wino wytrawne: 0.5 szklanki
    - olej (olej do smażenia): 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina Ser

Schabowe z kechupem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe bez kości rozbić tłuczkiem i posypać solą i pieprzem.
    Jaja rozmącić w misce ze szczyptą soli i maczać w nich kotlety a potem panierować w tartej bułce.
    Usmażyć kotlety z obu stron na nagraznej patelni z olejem.
  • 2. Usmażone już kotlety ułożyć w garnku,każdy polać keczupem i położyć plaster żółtego sera.
    Całość polać 0,5 szklanką wina wytrawnego i dusić 5 minut aż roztopi sie ser.
    Podawać z ziemniakami lub frytkami z ogórkiem kiszonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Ser żółty Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować