Schabowe w płatkach

5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety są sycące i, co ciekawe, podczas smażenia podwajają rozmiar. Zaspokoją więc głód każdego łakomczucha.

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    ● 1,5 szklanki mąki
    ● 1 szklanka mleka
    ● jajko
    ● 1 op. płatków kukurydzianych
    ● sól, pieprz
    ● papryka w proszku
    ● 4 kotlety schabowe
    ● szklanka oleju
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schabowe w płatkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko, mąkę i mleko miksujemy.
    Ciasto powinno być
    gładkie i bardzo gęste. Płatki
    kukurydziane rozkruszamy.
  • 2. Kotlety rozbijamy i przyprawiamy,
    zanurzamy w cieście
    i panierujemy w płatkach.
    Smażymy na gorącym
    oleju na wolnym ogniu, od
    czasu do czasu obracamy.
    Podajemy z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować