2 kotlety schabowe
3 cm pora
70 g pieczarek
20 g sera żółtego
3 jajka
½ szklanki bułki tartej
1 łyżka masła
Sól,pieprz do smaku
½ łyżeczki ziół dalmatyńskich
Schabowa roladka z jajecznicą z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i osuszyć. Rozbić dokładnie tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz ziołami.
Pieczarki obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Por również drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić por. Zeszklić. Następnie dodać pieczarki i smażyć aż pieczarki stracą połowę objętości.
2.Wbić 2 jajka i usmażyć jajecznicę ale niezbyt zbitą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Rozłożyć przygotowaną jajecznicę po równo na mięsie. Dodać po kawałku ser i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami
3.Panierować w jajku i bułce. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić mięso z każdej strony. Następnie przełożyć na blachę od piekarnika i piec jeszcze około 10 min w 200st. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!
Komentarze