Schabowa roladka z jajecznicą z pieczarkami

0 (0 ocen)

Zapraszam:)

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    3 cm pora
    70 g pieczarek
    20 g sera żółtego
    3 jajka
    ½ szklanki bułki tartej
    1 łyżka masła
    Sól,pieprz do smaku
    ½ łyżeczki ziół dalmatyńskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Ser

Schabowa roladka z jajecznicą z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Rozbić dokładnie tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz ziołami.
    Pieczarki obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Por również drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić por. Zeszklić. Następnie dodać pieczarki i smażyć aż pieczarki stracą połowę objętości.
  • 2. Wbić 2 jajka i usmażyć jajecznicę ale niezbyt zbitą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Rozłożyć przygotowaną jajecznicę po równo na mięsie. Dodać po kawałku ser i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami
  • 3. Panierować w jajku i bułce. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić mięso z każdej strony. Następnie przełożyć na blachę od piekarnika i piec jeszcze około 10 min w 200st. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować