Roladka serowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Roladka pięknie się prezentuje, doskonale smakuje, jako przystawka na zimno sprawdzi się doskonale.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25-30dag sera żółtego
    25 dag pieczarek
    2-3 jajka
    1 serek topione 100gr
    sól, pieprz, szczypiorek, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Roladka serowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladka serowa 1. Jajka ugotować na twardo.
    Pieczarki zetrzeć na grubej tarce następnie usmażyć na 1 łyżce masła, wystudzić. Do zimnych pieczarek dodajemy jajka starte na grubej tarce, serek topiony, natkę, sól, pieprz.
    Ser żółty włożyć do woreczka foliowego dobrze związać. Włożyć do wrzątku i podgrzewać do miękkości ok 15 minut. Rozwałkować na papierze do pieczenia na prostokąt, nałożyć farsz, zwinąć ciasno w roladke. Włożyć do lodówki. Najlepiej jest na całą noc.

Porady

Do roladki możemy zrobić farsz szynka, jajka, ser topiony, szczypiorek, sól, pieprz. Również doskonale smakuje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pieprz Sery Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować