Kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego nadziewanego aromatycznym farszem na bazie delikatnych pieczarek współgrających z lekko ostrym porem to świetna propozycja dla fanów nadziewanych roladek.
Schabowa roladka nadziewana pieczarką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
2.Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić, a czosnek drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i czosnek, smażyć kilka minut. Następnie dodać por i jeszcze chwilę razem smażyć na małym ogniu, doprawić solą, lubczykiem, pieprzem, dodac ser i całość dokładnie wymieszać.
3.Na każdym rozbitym plastrze schabu, położyć 2 łyżki farszu i zwinąć
w roladę. Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Komentarze