Schabowa roladka nadziewana pieczarką i porem

4.48 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego nadziewanego aromatycznym farszem na bazie delikatnych pieczarek współgrających z lekko ostrym porem to świetna propozycja dla fanów nadziewanych roladek.

  • 30 min

Składniki:

  • 7-8 plastrów schabu wieprzowego
    sól
    pieprz
    olej
    2 jajka
    bułka tarta
    panierka

    Farsz:
    600g pieczarek
    100g por
    1 ząbek czosnku
    70g żółtego sera
    2 łyżki masła
    2 łyżeczki lubczyku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Schabowa roladka nadziewana pieczarką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0hjgehg 1. Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
  • image-08l7h9d 2. Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić, a czosnek drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i czosnek, smażyć kilka minut. Następnie dodać por i jeszcze chwilę razem smażyć na małym ogniu, doprawić solą, lubczykiem, pieprzem, dodac ser i całość dokładnie wymieszać.
  • image-1d4ynmv 3. Na każdym rozbitym plastrze schabu, położyć 2 łyżki farszu i zwinąć
    w roladę. Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować