Schab z puree żurawinowym, kiełkami i anansem

0 (0 ocen)

zapraszam na kolejna roladkę schabową w moim wykonaniu:)

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    50 g suszonej żurawiny
    2 łyżki kiełków brokułu
    2 plastry anansa z puszki
    1 jajko
    1 szklanki bułki tartej
    2 szklanki oleju
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    ½ łyżeczki przyprawy do grilla
    ½ łyżeczki suszonej bazylii
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z puree żurawinowym, kiełkami i anansem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę zalać szklanką wrzątku i odłożyć na 15 minut. Mięso umyć, osuszyć i porządnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć obficie mieszanką przypraw.
  • żurawiną połączyc z kiełkami 2. Namoczoną żurawinę odkładnie odsączyć z wody. Przełożyć do blendera i zmiksować na puree. Przełożyć do miski. Kiełki brokułu drobniutko posiekać i dodać do żurawiny. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • na mieso nałożyć farsz i zwinać w roladke 3. Na płat mięsa nałożyć połowę przygotowanego puree, na wierzchu ułożyć przekrojony na pół plaster ananasa i zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Odłożyć na około 1 godzinę do lodówki.
  • 4. Olej przelać do rondla i dobrze rozgrzać. Roladki panierować w jajku i bułce i kłaść na pół głęboki olej i smażyć aż będą rumiane uważając aby się nie przypaliło. Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kiełki Schab Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować