Schab z papryką pieczony w plastrach

4.48 (181 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

Kolejny obiad, który robi się sam. Pieczone mięso to zawsze dobry pomysł, gwarantuję, że zasmakuje każdemu.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 kg schabu
    500g papryki czerwonej
    marynata: 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z papryką pieczony w plastrach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą, nacieramy nią plastry mięsa. Dokładamy paprykę, mieszamy.
  • 3. Schab z papryką przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go związujemy. Pieczemy w 180 stopniach przez 1,5h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować