Schab z papryką pieczony w plastrach

  • wyświetlono: 155 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kolejny obiad, który robi się sam. Pieczone mięso to zawsze dobry pomysł, gwarantuję, że zasmakuje każdemu.

monika016
  • 5 porcje
  • 120min

Składniki

1 kg schabu
500g papryki czerwonej
marynata: 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Schab z papryką pieczony w plastrach

  • 1. Schab kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą, nacieramy nią plastry mięsa. Dokładamy paprykę, mieszamy.
  • 3. Schab z papryką przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go związujemy. Pieczemy w 180 stopniach przez 1,5h.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykaschabpieczone mięso

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pieczony w ziołach

Dodane przez: AnetaJ

Schab pieczony w ziołach

Soczysty, mięciutki, pełen ziołowego...

Schab pieczony w suszu

Dodane przez: AnetaJ

Schab pieczony w suszu

Soczysty, mięciutki, pełen aromatu...

schab z borowikami

Dodane przez: Anitka0804

Schab w sosie z borowikami i papryką

Pyszne kruche plastry schabu zanurzone...

Schab pieczony w mleku

Dodane przez: Patrycja33

Schab pieczony w mleku

Pyszny schab marynowany i pieczony...

Mięso z szynki pieczone w plastrach w winnej, francuskiej marynacie

Dodane przez: monika016

Mięso z szynki pieczone w plastrach w winnej,...

Francuskiej marynaty można użyć...

Schab pieczony z jajkami w sosie chrzanowym

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Schab pieczony z jajkami w sosie chrzanowym

To wprost idealny obiad na wielkanocny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE