Marynowany schab pieczony w warzywach

4.37 (198 ocen)

Pyszne danie z piekarnika na każdą porę roku.

Składniki:

  • 600 g schabu bez kości
    Marynata :
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka granulowanego czosnku
    2 łyżki wody
    Warzywa :
    1 kg młodych ziemniaków
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1 cukinia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
    chili do smaku
Wystaw ocenę:

4.37 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Marynowany schab pieczony w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć.
    Składniki marynaty wymieszać i powstałą pastą nasmarować schab, potem położyć go na talerzu, zaryć folią spożywczą i schować do lodówki na noc.
    Następnego dnia, przygotować warzywa, czyli umyć i pokroić na kawałki, wymieszać z przyprawami.
    Naczynie żaroodporne posmarować olejem i przełożyć warzywa.
    Schab pokroić w plastry i umieścić je wciskając między warzywa.
    Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.
    Nastawić go do 200 stopni i piec 40 minut od zgaśnięcia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika.
    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Schab Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować