Schab z orkiszem i vermicelli - danie jednogarnkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zaczęła się jesień, a więc idealna pora na sycące i rozgrzewające dania jednogarnkowe. Na pierwszy rzut leci schab z warzywami.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab - 600 g
    Cebula - 3 sztuki nieduże
    Czosnek - 3 ząbki
    Seler - 1/4 sztuki
    Marchew - 2 sztuki
    Por - 1 sztuka nieduża
    Papryka czerwona - 1 sztuka
    Pieczarki - 4 sztuki
    Trendy Lunch Mieszanka orkisz, vermicelli, suszone pomidory - 160 g
    Olej - 1 łyżka
    Sos sojowy - 1 łyżka
    Przyprawa do burrito (lub inna meksykańska) - 1 łyżeczka
    Chilli grys - 1/2 łyżeczki
    Pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania jednogarnkowe

Schab z orkiszem i vermicelli - danie jednogarnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w paski, cebulę w piórka, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, Smażymy razem na oleju przed ok 2-3 minuty.
    Dodajemy Trendy Lunch, mieszamy. Razem smażymy 3 minuty (w razie potrzeby można lekko podlać wodą). Dodajemy pokrojone w słupki marchewki i selera, paseczki papryki, plasterki pora i pieczarek. Podlewam sosem sojowym i przyprawiamy. Pod przykryciem dusimy na niedużym ogniu, aż Trendy Lunch będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy trochę wody.
    Danie jest pyszne na świeżo, ale także odgrzane następnego dnia.

Porady

Zamiast mieszanki Trendy lunch można użyć kaszy orkiszowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Kasza orkiszowa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować