Schab z fenkułem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Fenkuł warzywo przypominające cebulę na pierwszy rzut .Natka przypomina koper jednak w smaku raczej na anyż bym powiedziała.Zatem postanowiłam go wykorzystać do mięsa.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab 4 plastry

    pieczarki 2 szt

    4 plastry sera

    fenkuł ( natka z 2 fenkułów)

    sól i pieprz do smaku

    Dodatkowo:

    jajko

    bułka tarta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z fenkułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab z fenkułem 1. Schab umyłam i pokroiłam w plastry,osuszyłam i rozbiłam tłuczkiem.Posoliłam i popieprzyłam.Fenkuł właściwie tylko natkę umyłam i delikatnie pourywałam ,położyłam na każdym plastrze schabu.
  • Schab z fenkułem 2. Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plastry i położyłam na fenkule( natce fenkułu) i na to plaster sera.
  • Schab z fenkułem 3. Wzięłam zrobiłam takie kieszonki położyłam plaster na plaster i tłuczkiem rozbiłam na około.Trochę się skleiło jakby.
  • Schab z fenkułem 4. Zamoczyłam w rozbełtanym jaju z obu stron, a następnie w bułce tartej .Smażyłam na oleju z obu stron, aż się mocno przyrumieniły ( pod pokrywką). Wyszły pyszne i czuć natkę jakby anyż . Coś innego i smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować