Fenkuł warzywo przypominające cebulę na pierwszy rzut .Natka przypomina koper jednak w smaku raczej na anyż bym powiedziała.Zatem postanowiłam go wykorzystać do mięsa.
Schab z fenkułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyłam i pokroiłam w plastry,osuszyłam i rozbiłam tłuczkiem.Posoliłam i popieprzyłam.Fenkuł właściwie tylko natkę umyłam i delikatnie pourywałam ,położyłam na każdym plastrze schabu.
2.Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plastry i położyłam na fenkule( natce fenkułu) i na to plaster sera.
3.Wzięłam zrobiłam takie kieszonki położyłam plaster na plaster i tłuczkiem rozbiłam na około.Trochę się skleiło jakby.
4.Zamoczyłam w rozbełtanym jaju z obu stron, a następnie w bułce tartej .Smażyłam na oleju z obu stron, aż się mocno przyrumieniły ( pod pokrywką). Wyszły pyszne i czuć natkę jakby anyż . Coś innego i smacznego.
Komentarze