Spaghetti z fenkułem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

By przygotować pyszny obiad, nie potrzeba wielu składników i wiszenia nad garami. Makarony mają to do siebie, że smakują ze wszystkim. My najbardziej lubimy ze świeżym pesto.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
    1 mały fenkuł (około 150 g)
    4 orzechy makadamia
    100 ml oliwy z oliwek
    1/2 szklanki startego parmezanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z fenkułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z fenkułem 1. Fenkuł kroimy na mniejsze kawałki.
    Orzechy wyciągamy z łupiny.
    Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Wszystkie produkty blendujemy z oliwą.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy na szybko ( czyli do durszlaku, liczymy do trzech i przekładamy z powrotem do garnka ).
    Do gorącego makaronu dodajemy pesto, dokładnie łączymy z makaronem.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fenkuł (koper włoski) Makaron Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować