Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wczoraj był schabowy z natka fenkułu, a dziś wątróbka drobiowa z bulwą fenkułu,nie znoszę cebuli więc sobie po prostu zamieniłam składniki.Fenkuł ma posmak ni to selera ni to pietruszki lecz dobrze doprawiony i usmażony z wątróbką jest smaczny i lekko chrupiący.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 500 g

    fenkuł 1-2 szt

    pieczarki 10 szt

    sól i pieprz do smaku

    Dodatkowo :

    mąka pszenna

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami 1. Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błonek i odcinamy to co nie jadalne, moczymy i osuszamy. Wątróbkę obsypujemy mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż będzie chrupiąca i pyszna. Fenkuł obieramy ( podobnie jak cebula ma warstwy) odcinamy koniec i początek i kroimy w słupki dosyć cienko jak cebulę by nam się usmażył, dodajemy do wątróbki i smażymy razem.
  • Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami 2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, smażymy na drugiej patelni,po podduszeniu i usmażeniu dodajemy do wątróbki i fenkułu,jeszcze chwile smażymy razem i podajemy z chlebkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fenkuł (koper włoski) Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.4 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

To może cię zainteresować