Schab z cebulką i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję osuszam, kroję w plastry i sole.
2.Cebule oraz czosnek obieram, cebulę kroję w piórka a czosnek bardzo drobno. Przekładam do miski, dodaję musztardę, chrzan i dokładnie mieszam. Marynatę łączę z mięsem i odstawiam do lodówki na noc.
3.Na drugi dzień ketchup mieszam z octem oraz wodą, wlewam do marynaty z mięsem i mieszam wszystko razem.
Na dnie naczynia żaroodpornego układam jedną warstwę mięsa z cebulką.
4.Na mięsie układam obrane, umyte, pokrojone w plasterki ziemniaki.
5.Ziemniaki przykrywam pozostałym mięsem z cebulką i polewam marynatą.
Piekę w nagrzanym piekarniku 50 minut w 180 °C pod przykryciem.
Komentarze