Schab w sosie truskawkowo-balsamicznym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -4 kotlety
    -ok. 100 ml octu balsamicznego
    -500 g truskawek
    -2-3 łyżeczki cukru pudru
    -1/2 szklanki bulionu
    -tłuszcz do smażenia
    -dowolna sałata np. lodowa, roszponka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie truskawkowo-balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na połówki. Dodać cukier puder i ocet balsamiczny, odstawić na 15-20 minut. Umyte i osuszone kotlety lekko rozbić, przyprawić solą, pieprzem i usmażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Jeśli smażymy kotlety z kością, to przed podaniem musimy je jeszcze dopiec około 10 minut w piekarniku w 200 stopniach. Na patelnię, na której smażyliśmy mięso wlać bulion, zagotować. Dodać truskawki z octem balsamicznym i podgrzać około 2 minut. Można doprawić solą i pieprzem. Wyjąć truskawki, a sos zredukować. Na talerzu ułożyć sałatę, mięso, dodać truskawki i sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować