SCHAB Exspresowy W 5 MINUT

4.39 (175 ocen)

Wszyscy wiemy czym faszerują nasze kochane wędlinki, szyneczki itp, dlatego proponuje schabik własnej roboty, nie dość ,że szybko się go robi bo tylko 10 minut- tak ,tak tylko 10 minut , to na dodatek jest łatwy w przygotowaniu, a smak….. sami spróbujcie.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości

    ok 2,5 l. wody

    6 łyżek soli

    1 łyżka cukru

    3 czubate łyżki majeranku

    4 ząbki czosnku

    1 łyżeczka pieprzu ziarnistego

    2 liście laurowe

    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.39 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Schab exspresowy w 5 minut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie przyprawy +majonez- wymieszać.

    Włożyć schab do zimnej wody i jak się mięso zagotuje gotować 5 min pod lekko uchylona pokrywką.

    Po tym czasie wyłączyć i zostawić do całkowitego ostygnięcia ( ok 6 godzin- najlepiej zostawić na całą noc)

    Ponownie wstawić na ogień i gotować 5 min od zagotowania.

    Wyłączyć, wystudzić , wyjąć mięso gdy będzie całkowicie zimne.
  • 2. http://magda79.blog.onet.pl/2016/02/22/schab-w-5-minut/

Porady

warto robić go wieczorem ma wtedy dużo czasu do ostygnięcia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować