Schab podwójnie parzony w zalewie ziołowej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Aromatyczny i delikatny schab parzony w ziołach może posłużyć jako domowa wędlina a jeśli grubiej pokroimy może być porcja mięsa obiadowego, polecam nie tylko od święta.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg schabu bez kości
    2 l wody
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    4 łyżki soli
    5 ząbkow czosnku
    1 łyżka majeranku
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 łyżeczka mielonego imbiru
    1/2 łyżeczki kardamonu
    1/2 łyżeczki kurkumy
    1 łyżka ziół prownasalskich
    5 ziaren jałowca
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 goździki

    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab podwójnie parzony w zalewie ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso natrzeć solą- tyle ile zabierze, pieprzem ziołowym i majerankiem. Pozostawić na a kilka godzin a najlepiej na noc.
  • 2. Olej rozgrzać na patelni i obsmażyć mięso z e wszystkich stron az będzie rumiane.
  • 3. Wszystkie składniki zalewy dać do wody, zagotować przez ok. 5 minut. do gorącej zalewy włożyć mięso, przykryć pokrywą. Pozostawić do wystygnięcia. Wyciągnąć mięso z zalewy, zalewę ponownie zagotować bi włożyć mięso. Pozostawić do wystygnięcia.

Porady

Dobrze jest użyć garnka żeliwnego ponieważ długo utrzymuje ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować