Schab parzony

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz.

Kolejna wędlina którą szczerze polecam - schab parzony w ziołach. Kruchy, soczysty, zdrowy i bardzo smaczny.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka majeranku
    1 1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki bazylii
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    kurkuma
    curry
    ściereczka bawełniana i sznurek
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Schab parzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab dokładnie myjemy i nakłuwamy widelcem. Przyprawy mieszamy ze sobą i obficie posypujemy nimi mięso. Schab kładziemy na ścierce i ciasno zwijamy w ,,cukierka", boki związujemy sznurkiem i tak przygotowane mięso wkładamy na noc do lodówki.
  • 2. Mięso możemy gotować w parowarze albo w innym naczyniu z wodą i końcówką do parzenia. Cały proces na 1 kg mięsa powinien trwać ok 1 godz. Po sparowaniu mięso studzimy, następnie odwijamy ze ściereczki i kroimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować