Schab parzony

  • wyświetlono: 1639 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Kolejna wędlina którą szczerze polecam - schab parzony w ziołach. Kruchy, soczysty, zdrowy i bardzo smaczny.

marysiaz
  • 120min

Składniki

1 kg schabu
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka majeranku
1 1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki bazylii
pieprz
gałka muszkatołowa
kurkuma
curry
ściereczka bawełniana i sznurek

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Schab parzony

  • schab1. Schab dokładnie myjemy i nakłuwamy widelcem. Przyprawy mieszamy ze sobą i obficie posypujemy nimi mięso. Schab kładziemy na ścierce i ciasno zwijamy w ,,cukierka", boki związujemy sznurkiem i tak przygotowane mięso wkładamy na noc do lodówki.
  • 2. Mięso możemy gotować w parowarze albo w innym naczyniu z wodą i końcówką do parzenia. Cały proces na 1 kg mięsa powinien trwać ok 1 godz. Po sparowaniu mięso studzimy, następnie odwijamy ze ściereczki i kroimy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuschabwędlinaschab parzony
 

Komentarze

Podobne przepisy

Schab na zimno

Dodane przez: rena123

Schab na zimno

Parzony schab, doskonały zamiast...

schab gotowany w ziołach

Dodane przez: Neblina36

Schab gotowany

Doskonały, bardzo soczysty schab...

Schab suszony

Dodane przez: zzewa

Schab suszony

Pyszny schab na każdą okazję zamiast...

Wędlina

Dodane przez: Mniam1

Schab z szynkowara

Schab przygotowany w szynkowarze...

świąteczny schab

Dodane przez: joanna1974

świąteczny schab

smaczny i soczysty schab na kanapki

Schab wielkanocny

Dodane przez: Joanna Kryla

Schab wielkanocny

Pyszny surowy schab na kanapki,...