Schab pod kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte, osuszone kotlety delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą , pieprzem.
Obsmażyć na ostrym ogniu z obydwu stron po 2 minutki.
2.Z kapusty pociąć na 4 części i usunąć głąb, ugotować w lekko osolonej wodzie.
3.Cebulkę, por, czosnek drobno pokroić, obsmażyć na maśle.
Dodać rozmrożone i pokrojone grzyby, doprawić pieprzem pogotować 3 minutki.
Dolać wino, pokrojona kiełbasę i boczek.
Dusimy aż odparuje 1/2 płynu na patelni.
4.W naczyniu żaroodpornym ułożyć kotlety, zalać mieszaniną, ułożyć odcedzone liście kapusty
i kawałki pomidorów.
Posypać solą i pieprzem, zapiekać pod przykryciem 35 minut w temperaturze 180 stopni, na ostatnie 8 minut odkryć naczynie.
Podawać z podsmażanymi ziemniakami.
SMACZNEGO!!!!
Komentarze