Kęski schabowe smażone w cieście imbirowo-paprykowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Schab inaczej ... bo smazony w ciescie o lekkim aromacie imbiru z kawałkami papryczki. Danie przepyszne .Z ryzem smakuje wysmienicie!!-polecam. Danie chińskie:)

  • 30 min

Składniki:

  • Marynata:
    70 dag schabu bez kosci
    1 łyzka wódki,
    1 łyzeczka soli,
    1\4 łyzeczki pieprzu,
    1 łyzeczka oleju
    Ciasto:
    2 jajka,
    1\2 szklanki maki,
    1 drobniutko posiekana czerwona paryka,
    1 łyzeczka swiezo startego imbiru,
    1\2 łuzeczki soli,
    pieprz do smaku,
    olej lub oliwa do smazenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kęski schabowe smażone w cieście imbirowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Składniki marynaty wymieszac..Mieso pokroic w paski, włozyc do marynaty , przykruc i odstawic na 20-30 minut.
    2. Jajka zmiksowac z maką , dodac pokrojona papryke, , imbir, sól i pieprz do smaku.
    W cieście zanurzac kawałki schaby-mozna pojedyncze paski smazyc albo łaczyc paski w cieście ze soba -bedą tak jak kotleciki-i smazyc porcjami na głebokim oleju.
    Smacznego:)

Porady

SWIETNIE SMAKUJE Z RYZEM I WARZYWAMI,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować