Schab inaczej ... bo smazony w ciescie o lekkim aromacie imbiru z kawałkami papryczki. Danie przepyszne .Z ryzem smakuje wysmienicie!!-polecam. Danie chińskie:)
30 min
Składniki:
Marynata:
70 dag schabu bez kosci
1 łyzka wódki,
1 łyzeczka soli,
1\4 łyzeczki pieprzu,
1 łyzeczka oleju
Ciasto:
2 jajka,
1\2 szklanki maki,
1 drobniutko posiekana czerwona paryka,
1 łyzeczka swiezo startego imbiru,
1\2 łuzeczki soli,
pieprz do smaku,
olej lub oliwa do smazenia.
Kęski schabowe smażone w cieście imbirowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Składniki marynaty wymieszac..Mieso pokroic w paski, włozyc do marynaty , przykruc i odstawic na 20-30 minut.
2. Jajka zmiksowac z maką , dodac pokrojona papryke, , imbir, sól i pieprz do smaku.
W cieście zanurzac kawałki schaby-mozna pojedyncze paski smazyc albo łaczyc paski w cieście ze soba -bedą tak jak kotleciki-i smazyc porcjami na głebokim oleju.
Smacznego:)
Komentarze