Schab pieczony w rękawie

4.5 (177 ocen)

Pyszny i soczysty z sosem pieczeniowym .

Składniki:

  • schab
    oregano, bazylia , suszony lubczyk , wegeta, pieprz , papryka czerwona
    cebula
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i osuszyć ręczniczkiem.
  • 2. Z dołu i z góry naciąć na mięsie nie za głęboką kratkę .
  • 3. Wszystkie przyprawy razem wymieszać i dobrze natrzeć mięso.polać odrobinką oliwy .
  • 4. Cebule pokroić w pół talarki i powtykać w nacięcia na mięsie .
  • 5. Włożyć do rękawa do pieczenia , zawiązać rogi i odstawić na noc do lodówki .
  • 6. Zamarynowane mięso przełożyć z workami na blaszkę .
  • 7. Piec około 1 do 2 godzin .w temp , 180 st.

Porady

Mięso można podawać z sosem pieczeniowym , nadaje się także na kanapki jako wędlina .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować