Snikers

4.5 (142 ocen)

pyszne ciasto w sam raz na święta

Składniki:

  • Składniki na ciasto miodowe :

    4szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier wanilinowy Dr . Oetkera
    2 łyżki płynnego miodu
    1,5 łyżeczki sody
    1 kostka margaryny Kasi
    3 jajka


    1 puszka masy kajmakowej

    210 g orzechów włoskich Skworcu
    1oo g margaryny
    2 łyżki miodu
    1oo g cukru trzcinowego


    Masa budyniowa:

    600 ml mleka
    3 budynie waniliowe Winiary
    3 żółtka
    1 cukier Wanilinowy
    3 łyżki cukru

    3 łyżki margaryny do ugotowanego budyniu
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery

Snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta :
  • 2. Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 15 minut.
  • 3. Masa budyniowa :
  • 4. Z podanych składników na budyń ugotować budyń.
    Zimny utrzeć z 3 łyżkami margaryny.
  • 5. Masa orzechowa :
  • image-1ipefcw 6. Margarynę rozpuścić z cukrem trzcinowym i wanilinowym , dodać posiekane orzechy i chwilkę gotowań . Wszystko dobrze wymieszać .
  • 7. Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na wielkość blaszki .
    Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia :)
  • image-0ocmct8 8. Upiec 2 placki .
    Na trzecim surowym placku rozłożyć ciepłą masę orzechową i także upiec.
  • 9. Placki piec około 10/ 15 minut W temp. 180 stopni.
    Ciasto z orzechami pieczemy troszkę dłużej.
  • image-01m3jb6 10. Warstwy ciasta :
  • image-11ayihj 11. 1 blat ciasta nasączyć wodą z miodem i posmarować masą budyniową.
    Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta i także nasączamy .
    Drugie ciasto smarujemy masą kajmakową i przykrywamy plackiem z orzechami.

Porady

Ciasto najlepiej się kroi na drugi dzień .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować