2.Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 15 minut.
3.Masa budyniowa :
4.Z podanych składników na budyń ugotować budyń.
Zimny utrzeć z 3 łyżkami margaryny.
5.Masa orzechowa :
6.Margarynę rozpuścić z cukrem trzcinowym i wanilinowym , dodać posiekane orzechy i chwilkę gotowań . Wszystko dobrze wymieszać .
7.Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na wielkość blaszki .
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia :)
8.Upiec 2 placki .
Na trzecim surowym placku rozłożyć ciepłą masę orzechową i także upiec.
9.Placki piec około 10/ 15 minut W temp. 180 stopni.
Ciasto z orzechami pieczemy troszkę dłużej.
10.Warstwy ciasta :
11.1 blat ciasta nasączyć wodą z miodem i posmarować masą budyniową.
Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta i także nasączamy .
Drugie ciasto smarujemy masą kajmakową i przykrywamy plackiem z orzechami.
Komentarze