Meksykańskie ciasto czekoladowe z kawą i nutellą

4.5 (169 ocen)

Pyszne , rozpływające się w ustach ciasto

Składniki:

  • Składniki :

    2 szklanki mąki to ( około 311 g )
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki holenderskiego kakao gorzkiego
    1 łyżka cynamonu Skworcu
    1,5 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy Skworcu
    6 jajek
    3 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 3 łyżkach ciepłej wody
    1 szklanka maślanki
    200 g masła
    1 łyżka nutelli


    Duża tortownica lub forma z kominkiem do babek
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Meksykańskie ciasto czekoladowe z kawą i nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel .
    Masło utrzeć z 1 szklanką cukru .
  • 2. Do utartego masła dolewać stopniowo maślankę i kawę , dodać nutellę ubijać mikserem aż powstanie jednolita masa.
  • 3. Proszek połączyć z mąką , cynamonem i kakao, dodać do jajek i delikatnie wymieszać , dodawać stopniowo utarte masło z maślanką i chwilę mieszać mikserem aby składniki się dobrze połączyły .
  • image-1jksqix 4. Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.
    Przełożyć ciasto .
    Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut do suchego patyczka .
  • 5. Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.37 (169 ocen)

CIASTO MEKSYKAŃSKIE

4.46 (154 ocen)

Ciasto z kawą

To może cię zainteresować