Schab gotowany w sosie z warzywami

4.48 (190 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Schab gotowany w sosie z warzywami

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    * lekko rozbite kotlety ze schabu 5 sztuk

    * marchewka

    * kawałek pietruszki

    * 2 ząbki czosnku

    * cebula

    * 5-6 pieczarek

    * 500 ml wody

    * łyżka masła

    * sól

    * pieprz

    * łyżeczka słodkiej papryki

    * łyżeczka majeranku

    * natka pietruszki (garstka)

    * ziele angielskie 2

    * do zagęszczenia : 1 łyżkę mąki rozmieszać w połowie szklanki mleka
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab gotowany w sosie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab gotowany w sosie z warzywami 1. Przygotowanie:



    Obraną marchewkę, pietruszkę kroje na półplasterki. Cebulę i czosnek w drobną kostkę. Pieczarki w plasterki. Na patelni roztapiam łyżkę masła i podsmażam cebulę oraz czosnek. kolejno dodaje pieczarki i smażę do momentu odparowania wody. Na patelnię dodaje kawałki schabu przyprawione solą i pieprzem i smażę po minucie z każdej strony. Następnie dodaje marchewkę i pietruszkę. Całość zalewam wodą. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez 40 minut. Doprawiam solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem. Zagęszczam mąką rozrobioną w mleku. Gdy sos się zagustuje dodaje natkę pietruszki i zdejmuje z gazu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować