Schab gotowany w sosie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Obraną marchewkę, pietruszkę kroje na półplasterki. Cebulę i czosnek w drobną kostkę. Pieczarki w plasterki. Na patelni roztapiam łyżkę masła i podsmażam cebulę oraz czosnek. kolejno dodaje pieczarki i smażę do momentu odparowania wody. Na patelnię dodaje kawałki schabu przyprawione solą i pieprzem i smażę po minucie z każdej strony. Następnie dodaje marchewkę i pietruszkę. Całość zalewam wodą. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez 40 minut. Doprawiam solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem. Zagęszczam mąką rozrobioną w mleku. Gdy sos się zagustuje dodaje natkę pietruszki i zdejmuje z gazu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze