Zupa meksykańska

4.5 (175 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupa meksykańska

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 0,5 kg mięsa mielonego
    * 750 ml wody
    * puszka kukurydzy
    * puszka czerwonej fasoli
    * 2 puszki pomidorów krojonych
    * duża cebula
    * 2 ząbki czosnku
    * 2 papryki ( u mnie zielona i czerwona)
    * sól
    * pieprz
    * kolendra 1/2 łyżeczki
    * Chili pieprz cayenne 1/3 łyżeczki
    * słodka papryka łyżeczka
    * koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka ( opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa meksykańska

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa meksykańska 1. Paprykę i cebulę i czosnek kroimy w kostkę. W garnku Podsmażam cebulę i czosnek do miękkości. następnie dodaje mięso mielone i smażę przez chwilę, aż mięso straci swój surowy kolor, dodaje świeżą paprykę doprawiam solą pieprzem, chili, papryką słodką i kolendrą i całość smażę przez 10 minut. Dodaje kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory z puszki oraz dwie szklanki wody i całość gotuje pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodaje szklankę wody jeśli zupa jest zbyt gęsta. Doprawiam solą i chili jeśli nie jest wystarczająco ostra. Na koniec dodaje koncentrat pomidorowy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować