REKLAMA

schab w sosie z warzywami

wyświetlono: 8309 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Schab w nowej odsłonie

opublikowany: 20.12.2014
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • 4-6 plastrów schabu (jeśli są grube można je lekko rozbić),
    3 marchewki,
    2 pietruszki,
    pół selera korzeniowego lub 2-3 łodygi selera naciowego,
    duża cebula,
    3 ząbki czosnku,
    około 2 szklanek bulionu,
    czubata łyżka mąki,
    sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, natka pietruszki,
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Schab przyprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy do zrumienienia na rozgrzanej patelni, odkładamy na bok. Warzywa kroimy na plasterki lub w grubą kostkę, przesmażamy na patelni po mięsie aż nabiorą koloru (można dodać łyżkę masła), na koniec dorzucamy czosnek. Do warzyw dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem. Wkładamy mięso, doprawiamy ziołami i dusimy około 30-40 minut (w trakcie można dolać wody lub bulionu, gdyby za bardzo odparował) do miękkości składników i zgęstnienia sosu. Na koniec dorzucamy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z ziemniaczanym puree, ryżem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: natalia2004 natalia2004

Schab w sosie chrzanowym

Pyszne mięso w prostym sosie chrzanowym.

kategoria: Dania główne sos chrzanowy opublikowany: 18.04.2015 | wyświetlono: 100308 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 2
Dodane przez: Konto nieaktywne

Schab gotowany w sosie z warzywami

Schab gotowany w sosie z warzywami

kategoria: Dania główne opublikowany: 05.03.2018 | wyświetlono: 3554 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE