Schab faszerowany kaszanką

  • wyświetlono: 1215 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Wyjątkowo prosty pomysł na sycący obiad.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Małgorzata Mielcarek, Kamienna Wieś
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 4 plastry schabu
● 15 dag kaszanki
● 2 jajka
● sól
● pieprz
● mielona papryka
● przyprawa uniwersalna
● bułka tarta
● tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Schab faszerowany kaszanką

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i rozbijamy na cienkie płaty.
    Nacieramy z obu stron przyprawami
    i wkładamy na pół
    godziny do lodówki.
  • 2. Z kaszanki zdejmujemy
    osłonkę, kroimy w plastry.
    Na każdym kotlecie kładziemy
    po kilka plastrów kaszanki
    i zwijamy w roladki.
  • 3. Mięso obtaczamy w rozkłóconych
    jajkach, a następnie
    w bułce tartej. Smażymy na
    rozgrzanym tłuszczu na małym
    ogniu, aż się zrumienią.
PPWS_04-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaschab

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowana pieczeń ze schabu

Dodane przez: kuchcik89

Faszerowana pieczeń ze schabu

Pieczeń przygotowana według tego...

schab

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Faszerowany schab w kapuście kiszonej

Schab zanurzony w kapuście to jest...

schab faszerowany serem i oliwkami

Dodane przez: agarybak76

Schab faszerowany serem i oliwkami

Warto poświęcić trochę czasu na...

schab faszerowany kaszą

Dodane przez: agarybak76

Schab faszerowany kaszą

Wyborna pieczeń nadziewana kaszą...

Schab faszerowany suszonymi pomidorami

Dodane przez: Gregorhspeed

Schab faszerowany suszonymi pomidorami

Do obiadu ,do kanapek ,na przekąskę...

image-0ve4qkf

Dodane przez: agarybak76

Schab faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi

Bardzo lubię pieczony schab, dlatego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE