Schab duszony

5 (199 ocen)

  • 40 min

Szybko,łatwo i jak dla mojej rodziny smacznie.

  • 40 min

Składniki:

  • schab bez kości 50 dag
    cebula 1 szt
    czosnek 1-2 ząbki
    mąka do obtaczania
    sól czosnkowa
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić na plastry. Lekko rozbić, można dłonią. Oprószyć solą, solą czosnkową i pieprzem. Można odstawić najlepiej na noc do lodówki.

    Na patelni rozgrzać olej. Plastry schabu obtaczać w mące i obsmażyć na oleju. Cebulę i czosnek obrać, pokroić dodać na patelnię i przesmażyć z mięsem. Podlać wodą albo bulionem tak by zakrył mięso i dusić do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować