Schab duszony w jogurcie

4.48 (184 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli nie macie pomysłu na szybki obiad to polecam Wam przepis na schab duszony w jogurcie.
Mięso jest soczyste, miękkie i bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g schabu bez kości
    600 g jogurtu naturalnego
    1 łyżka masła klarowanego
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony w jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na plastry o grubości około 0,5 cm i lekko rozbić. Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem i przyrumienić na rozgrzanym maśle z dwóch stron.
    Do mięsa wlać jogurt i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
    Na koniec doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz dodać posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować