Schab duszony w kapuście

  • wyświetlono: 5476 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Schab najzwyczajniej duszony w kiszonej kapuście.

  • 50min

Składniki

schab 50 dag
kiszona kapusta 4-5 garści
cebula 2 sztuki
smalec 2 łyżki
liść laurowy
mąka
sól
pieprz
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Schab duszony w kapuście

  • 1. Mięso umyć, pokroić na plastry, oprószyć solą i pieprzem. Kapustę odcisnąć i pokroić. Cebulę obrać, pokroić piórka. Na patelni rozgrzać smalec, dodać cebulę, przesmażyć. Dodać kapustę i wymieszać. Podlać wodą. Dodać liść laurowy i dusić. Można przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzać olej. Plastry schabu obtaczać w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty, dusić do miękkości. Doprawić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylacebulaschabkiszona kapustaobiad

Komentarze

Podobne przepisy


Żeberka duszone w młodej kapuście

Dodane przez: Martyna1991

Żeberka duszone w młodej kapuście

Rozpływające się w ustach duszone...

schab

Dodane przez: justi2401

Schab pieczony w kapuście

Pyszne danie zarówno na co dzień...

Schab duszony w jogurcie

Dodane przez: smak i uczucie

Schab duszony w jogurcie

Jeśli nie macie pomysłu na szybki...

Schab duszony w sosie własnym

Dodane przez: Alex M

Schab duszony w sosie własnym

Kruche i rozpływające się w ustach...

Schab

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Schab duszony w sosie pieczarkowym

Schab jest delikatny i kruchy,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE