Sandacz w galarecie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna świeża rybka prosto z rzeki bez ości najlepsza w galarecie.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sandacz około 1 kg
    włoszczyzna
    2 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki zielonego groszku
    1 marchewka
    1 jajko
    pieprz,sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sandacz w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w dzwonka. Warzywa oczyścić , włożyć do garnka, zalać 1,5l wody i gotować do miękkości. Następnie włożyć kawałki ryby, dodać sól ,pieprz. Gotować około 10 min. Marchewkę pokroić w plastry. Jajka ugotować na twardo.Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej , przegotowanej wody. Żelatynę połączyć z odcedzonym wywarem , wymieszać. Rybę wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na półmisku. Obłożyć groszkiem, marchewką i jajkami. Zalać żelatyną pokrywając składniki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować