Sałatka z szynką parmeńską i kaki

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kaki (persymona) to egzotyczny owoc, który pasuje do sałatek owocowych i warzywnych. Świetnie komponuje się ze słoną szynką parmeńską.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Szpinak młody i rukola - po 1 garści
    Szynka parmeńska - 4 plasterki
    Kaki - 1szt
    Pomidory koktajlowe - 10szt
    Pomidory suszone - 3 plastry
    Papryka - 1szt
    Ogórek - 1 szt
    Oliwki - 10szt
    Sos:
    Olej - 1 łyżka
    Sos włoski (gotowy mix przypraw) - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z szynką parmeńską i kaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory koktajlowe kroimy na połówki. Pomidory suszone, ogórki, paprykę i oliwki kroimy w plasterki. Szynkę parmeńską kroimy na mniejsze kawałki. Kaki obieramy, kroimy w plasterki.
    Olej mieszamy z sosem.
    Wszystkie składniki sałatki łączymy (można zostawić kawałek persymony do dekoracji).
    Sałatkę podajemy schłodzoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka parmeńska (prosciutto) Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować