Sałatka z oscypkiem i burakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka z wykorzystaniem buraków marynowanych w całości, pozostałych po barszczu. Można do niej użyć także pieczonych buraków.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Burak marynowany - 3-4 sztuki (dobrze sprawdzi się także burak pieczony)
    Sałata - 1/2 główki
    Cebula czerwona - 1 sztuka
    Kukurydza konserwowa - 2 łyżki
    Pomidor suszony z oleju - 4 plastry
    Oscypek - 12 plasterków
    Pestki dyni do posypania
    Sos:
    Olej lub oliwa - 2 łyżki
    Ocet balsamiczny - 2 łyżki
    Cukier - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z oscypkiem i burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu mieszamy i odstawiamy.
    Sałatę rwiemy i kładziemy na talerze. Na sałacie układamy pokrojone w plastry buraki, wiórka cebuli, pokrojone suszone pomidory, kukurydzę i plasterki oscypka. Polewamy sosem i posypujemy pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować