Sałatka z kiszonej czerwonej kapusty do obiadu

5 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna. Samo zdrowie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kiszona czerwona kapusta litrowy słoik
    2 jabłka
    cebula
    1/2 pęczka natki pietruszki
    łyżka miodu lipowego
    2-3 łyżki oleju lnianego
    2-3 łyżki octu jabłkowego
    5-6 łyżek pestek słonecznika
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Sałatka z kiszonej czerwonej kapusty do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni.
    Kapustę pokroić jeśli jest taka potrzeba i przełożyć do salaterki. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz pokrojone w kostkę jabłka. Wcześniej obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych. Dodać natkę pietruszki drobno pokrojoną.
    Dodać uprażone pestki słonecznika, miód lipowy, olej lniany, ocet jabłkowy, pieprz młotkowany, sól do smaku. Wymieszać i pozostawić w lodówce na ok. 20-30 min.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować