SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY DO OBIADU

4.5 (148 ocen)

  • 40 min

Prosta i szybka w przygotowaniu surówka z czerwonej kapusty smakuje każdemu.Jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki dla 4 osób:

    1 mała główka kapusty czerwonej
    1 cebula
    sok z cytryny
    2-3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z czerwonej kapusty do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować na krótkie paski,obgotować.Przecedzić ,pozostawiając do wystudzenia.Skropić sokiem z cytryny w celu zachowania ładnego ,mocnego koloru.Cebulę pkroić w kostkę ,wymieszać z ostudzoną kapustą.Dodać majonez,doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować