Sałatka z kapusty czerwonej na zimę

4.5 (175 ocen)

Przepis na sałatkę z kapusty czerwonej. Wystarczy odkręcić słoik i dodatek do obiadu gotowy.

Składniki:

  • 3 kg kapusty czerwonej
    1/2 kg cebuli
    1 kg kwaśnych jabłek

    Zalewa:
    1 szkl cukru
    1 szkl octu
    1/2 szkl wody
    3 liście laurowe
    1 łyżeczka gorczycy
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z kapusty czerwonej na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, cebule pokroić w krążki, a jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę połączyć z cebulą, posilić i zostawić na kilka godzin. Odcisnąć.Dodać starte jabłka, wymieszać.
  • 2. Składniki zalewy połączyć ze sobą, zagotować, wlać do kapusty, wymieszać i przełożyć do słoików. Zapasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować