Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lekka a zarazem sycąca sałatka z grillowanym kurczakiem, szparagami i parmezanem. Sos z odrobiną mięty który świetnie podkreśla smak warzyw i mięsa.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 130 gram piersi z kurczaka
    5/6 szparagów
    5 pomidorków koktajlowych
    2 garście mix sałat ( u mnie lodowa, masłowa,rukola)
    Parmezan do posypania ok.1 łyżka
    Marynata
    przyprawa do kurczaka
    olej
    sos
    czubata łyżka majonezu
    czubata łyżka jogurtu naturalnego
    łyżka soku z cytryny
    2 listki świeżej mięty
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka wymieszaj z przyprawą i olejem odstaw do lodówki minimum na 1 godzinę.
  • 2. Listki mięty pokrój drobniutko dodaj majonez, jogurt, sok z cytryny, sól i wymieszaj.
  • 3. Szparagi płuczemy , odcinamy grubsze części( możemy je później wykorzystać do zupy jarzynowej lub zrobić zupę krem)
    Pomidorki kroimy na połowę lub większe na ćwiartki.
    Pierś z kurczaka i szparagi opiekamy na średnio rozgrzanym grillu.
  • 4. Na talerzu układamy kolejno :
    Mix sałat
    pomidorki koktajlowe
    polać sosem
    Pokrojoną na mniejsze kawałki pierś z kurczaka
    szparagi
    polać jeszcze odrobiną sosu
    posypać parmezanem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować