Sałatka z grillowanym kurczakiem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet umyć, osuszyć, przeciąć na pół, oczyścić z błonek. Składniki na marynatę połączyć. Natrzeć nią mięso, przykryć i wstawić na min 2 godz.do lodówki. Następnie przełożyć na rozgrzaną i lekko wysmarowaną olejem patelnię grillową. Smażyć z obu stron po kilka minut, do miękkości mięsa. Ostudzić.
2..Sałatę umyć, osuszyć, rozłożyć na talerzach, razem z pokrojonym na plastry kurczakiem. Pomarańcze obrać ze skórki, podzielić na mniejsze kawałki. Fetę pokroić w kostkę i razem z pomarańczą dołożyć do sałatki. Posypać posiekanymi orzechami.
3.Składniki na sos połączyć, polać sałatkę bezpośrednio przed podaniem. Wymieszać. Podawać z pieczywem lub grzankami. Smacznego!
Komentarze