Sałatka z grejpfrutem i mandarynką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka, prosta,kolorowa sałatka, pomieszane smaki – warzywa i owoce, polana gęstym, aromatycznym sosem. Idealna na śniadanie w domu i do pracy.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    1 opakowaie mix sałat z rukolą i cykorią
    1 długi ogórek
    40 oliwek czarnych
    2 mandarynki
    4 cząstki czerwonego grejpfruta
    ½ opakowania serka kanapkowego półtłustego
    Sos:
    ½ płaskiej łyżeczki zmielonej kolendry
    4 łyżki oleju rzepakowego
    1 kopiasta łyżka jasnego miodu np. lipowego
    2 łyżki soku z cytryny
    Pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z grejpfrutem i mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: na dużym półmisku rozłożyć sałatę. Na sałacie rozłożyć grubsze kostki zielonego ogórka. Oliwki osączyć, przekroić na połowki, rozłożyć na sałacie. Ser pokroić nożem zanurzonym w zimnej wodzie w kostkę. Położyć na sałatce. Owoce umyć, osuszyć, obrać ze skórki i błonek, pokroić na małe kawałki. Rozsypać na sałatce.
    Składniki sosu wymieszać. Tuż przed podaniem polać sałatkę.

Porady

1.Sałatkę można dodatkowo posypać prażonymi pestkami dyni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować