Wiosenna sałatka z grejpfrutem

4.5 (186 ocen)

Zdrowa, lekka sałatka do obiadu.

Składniki:

  • pół główki sałaty
    pół świeżego ogórka
    1 grejpfrut
    mały pęczek rzodkiewek
    3 łyżki posiekanego szczypiorku

    sos: 3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki wody
    1 łyżka płynnego miodu
    1 łyżka octu z pestek winogron
    łyżeczka posiekanego koperku
    sól, pieprz


Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z grejpfrutem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyć osuszyć, porwać na mniejsze części. Rzodkiewki i ogórka umyć, pokroić w plasterki. Grejpfruta obrać ze skórki, podzielić na cząstki i dokładnie usunąć białe błonki. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Posypać szczypiorkiem.
  • 2. Składniki na sos połączyć i polać sałatkę. Wymieszać, spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. Sałatka będzie również doskonale smakować z sosem czosnkowym. Smacznego!



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grejpfrut Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować