Sałatka z cukinii z keczupem

4.48 (194 ocen)

Pyszna, dość ostra sałatka do słoików.

Składniki:

  • 5 średniej wielkości cukinii (żółta i zielona)
    4 duże cebule

    Dodatki i przyprawy :

    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli

    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka oleju
    1 główka czosnku
    300 g koncentratu pomidorowego
    1 szklanka keczupu pikantnego
    1 łyżka ostrej papryki w proszku

Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka z cukinii z keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć, przekroić i wydrążyć nasiona, nie obierać.
    Miąższ pokroić w kostkę. Cebulę też pokroić w kostkę.
    Warzywa włożyć do dużego rondla , zasypać cukrem i solą, wymieszać i odstawić na 2 godziny.
  • 2. Dodać pozostałe przyprawy (czosnek pokroić w plasterki).
    Gotować sałatkę przez 15-20 minut.
    Wkładać gorącą do wyparzonych słoików, zakręcić i odstawić do góry dnem, nie pasteryzować.

Porady

Sałatka ładnie wygląda, gdy zrobimy ją z żółtej i zielonej cukinii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Czosnek Sałata Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować