sałatka szwabska

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

ciekawa i bardzo smaczna sałatka

  • 30 min

Składniki:

  • mortaldela - 250g
    pomidorki koktailowe – 10 sztuk
    papryka konserwowa – 5 plastrów
    ogórek konsewowy - 5 sztuk
    cebula - 1 sztuka
    musztarda - 4 łyżki
    oliwa lub olej - 2 łyżki
    sok z cytryny - 2 łyżki
    czosnek polski - 2 ząbki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka szwabska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę kroimy w podłużne paseczki. Cebulę siekamy w pióra. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Resztę składników w dość grubą kostkę.

    Składniki na sos mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i zalewamy sałatkę.

Porady

sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować