Sałatka śledziowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymyte ziemniaki z marchwią gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, umieszczamy w większej miseczce. Ugotowane jajka kroimy w grubszą kostkę i dodajemy do pokrojonych ziemniaków i marchwi. Osączoną marynowaną paprykę i plasterki ogórków kroimy w kostkę, dodajemy do pokrojonych składników, dodajemy również osączony groszek zielony (konserwowy). Osączone płaty śledzi kroimy w kawałki około 2 x 2 cm, cebulkę rozdrabniamy i także dodajemy do wszystkich składników. Na koniec dodajemy bardzo cienkie plasterki czerwonej cebuli przekrojone na ćwiartki, wszystkie składniki doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, mieszamy. Na koniec dodajemy musztardę i majonez i ponownie delikatnie mieszamy wszystkie składniki. Sałatkę przekładamy do salaterki, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki.
Komentarze