Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą

4.49 (166 ocen)

  • 30 min

Pyszna na świąteczny stół ale i jako dodatek do obiadu. Ja lubię taką wcinać z młodymi ziemniaczkami.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 gram śledzi w zalewie octowej
    1 puszka fasoli czerwonej
    2 cebule dymki
    6 jaj M
    4 korniszony średniej wielkości
    2 ziemniaki
    1/2 pęczka szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować.
  • 2. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, ostudzić, obrać.
  • 3. Śledzie pokroić w drobną kostkę.
  • 4. Do miski wrzucić odsączoną fasolę czerwoną oraz pokrojone śledzie.
  • 5. Cebulę drobno posiekać.
  • 6. Ziemniaki, jajka i korniszony pokroić w drobną kosteczkę.
  • 7. Wszystkie składniki połączyć w misce.
  • 8. Dodać majonez, posiekany szczypiorek.
  • 9. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować