Sałatka grzybowa

  • wyświetlono: 213 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Przepis otrzymałam od kolezanki

Świeca Urszula
  • 10 porcje
  • 100min
  • Łatwy

Składniki

2 kg opieniek
1 kg cebuli
1 szklanka oleju
360g koncentratu pomidorowego
vegeta
sól.pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka grzybowa

  • 1. Grzyby odgotuj , przekręcić przez maszynkę do mięsa. Cebulę obierz , pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Grzyby połącz z cebulą, dodaj koncentrat pomidorowy , olej , vegetę, wymieszaj . Dopraw solą i pieprzem do smaku. Masę wlej do garnka i duś ciągle mieszając około 20 min. Gorącą masę nakładaj do wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamknij i pasteryzuj 10 min. Sałatka idealnie nadaje się do bigosu oraz do obiadu z mięsem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulagrzybyopieńkidodatek do mięssałatka grzybowadodatek do bigosu

Komentarze

Podobne przepisy

sałatka

Dodane przez: PolskaGotuje

sałatka

Sałatka jest prosta, smaczna i...

Sałatka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Sałatka

Smaczna sałatka, którą bardzo lubi...

Sałatka

Dodane przez: AnnaKoziel

Sałatka

Szybko i smacznie

Sałatka

Dodane przez: joanna30

Sałatka

Zwykła, szybka w przygotowaniu...

Sałatka tortowa

Dodane przez: rzelkazag

Sałatka tortowa

Sałatka ta, na szpinakowym biszkopcie...

Sylwia Szerszeń

Dodane przez: sylwin03

Sałatka

pyszna sałatka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE