Sałatka do dań z grilla i nie tylko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Kromki chleba kroimy w kostkę,w garnku roztapiamy masło,wrzucamy pokrojony chleb,dokładnie mieszamy,rozkładamy na blasze,pieczemy na złoty kolor w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku,co jakiś czas mieszając.
2.Jajka gotujemy na twardo.
3.2 łyżki majonezu mieszamy z musztardą,i pokrojonym na drobno szczypiorkiem.
4.Pomidora i ogórki kroimy w kostkę,mozarellę na plasterki.Sałatę myjemy,rwiemy na mniejsze kawałki.
5.Na spód miski układamy warstwami kukurydzę,sałatę,połowę mozarelli,polewamy sosem szczypiorkowym,dalej kładziemy pomidora,drugą połowę mozarelli,ogórki,na wierzch obrane starte na tarce jajka,smarujemy majonezem,posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i grzankami z chleba.Odstawiamy do lodówki.
Komentarze