Sałatka do dań z grilla i nie tylko

4.5 (169 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepis znalazłam w internecie,jednak postanowiłam go trochę wzbogacić o kilka składników,efekt pyszna sałatka na każdą okazję.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół puszki kukurydzy
    1 średni pomidor
    2 duże kulki mozarelli
    2 ogórki małosolne
    garść sałaty (może być lodowa)
    pęczek natki pietruszki
    pęczek szczypiorku
    3 jajka
    5 kromek chleba
    pół kostki masła
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Grzanki

Sałatka do dań z grilla i nie tylko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kromki chleba kroimy w kostkę,w garnku roztapiamy masło,wrzucamy pokrojony chleb,dokładnie mieszamy,rozkładamy na blasze,pieczemy na złoty kolor w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku,co jakiś czas mieszając.
    2.Jajka gotujemy na twardo.
    3.2 łyżki majonezu mieszamy z musztardą,i pokrojonym na drobno szczypiorkiem.
    4.Pomidora i ogórki kroimy w kostkę,mozarellę na plasterki.Sałatę myjemy,rwiemy na mniejsze kawałki.
    5.Na spód miski układamy warstwami kukurydzę,sałatę,połowę mozarelli,polewamy sosem szczypiorkowym,dalej kładziemy pomidora,drugą połowę mozarelli,ogórki,na wierzch obrane starte na tarce jajka,smarujemy majonezem,posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i grzankami z chleba.Odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować