PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Gulasz drobiowy z brukselkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/85/gulasz-drobiowy-z-brukselka.jpeg24482345http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/d-1
400 g piersi z kurczaka
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/ 2 łyżeczki pieprzu
400 g brukselki
1 cebula
1 ząbek czosnku
1/4 żółtej papryki
300 gorącej wody
1 łyżeczka z czubkiem mąki pszennej
120 ml zimnej śmietanki 30 %
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz drobiowy z brukselką
1.
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Brukselkę czyścimy i kroimy na pół, myjemy.
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso razem z cebulą, czosnkiem, papryką przez 10 minut. Wlewamy gorącą wodę i zagotowujemy. Wkładamy brukselkę i gotujemy do miękości mięsa i warzyw.
Do śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do gulaszu i doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze