Gulasz drobiowy z brukselką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny gulasz. Przygotowany z piersi kurczaka i brukselki z dodatkiem papryki, cebuli i czosnku. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g piersi z kurczaka
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    1/ 2 łyżeczki pieprzu
    400 g brukselki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1/4 żółtej papryki
    300 gorącej wody
    1 łyżeczka z czubkiem mąki pszennej
    120 ml zimnej śmietanki 30 %
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Gulasz

Gulasz drobiowy z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Brukselkę czyścimy i kroimy na pół, myjemy.
    W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso razem z cebulą, czosnkiem, papryką przez 10 minut. Wlewamy gorącą wodę i zagotowujemy. Wkładamy brukselkę i gotujemy do miękości mięsa i warzyw.
    Do śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do gulaszu i doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować