Gofry orkiszowo - dyniowe z płatkami i miodem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry. Słodzone miodem z dodatkiem puree dyniowego, płatków i soku pomarańczowego. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szk soku pomarańczowego
    1 jajko
    3 łyżki z czubkiem gęstego puree dyniowego
    3 łyżki płynnego miodu pomarańczowego
    5 łyżek z czubkiem płatków błyskawicznych pełnoziarnistych
    1 szkl mąki orkiszowej
    1 łyżeczka proszku bezglutenowego
    2 łyżki oleju
    olej do gofrownicy
    cukier puder
    borówki amerykańskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Puree Sok Placki Jajko

Gofry orkiszowo - dyniowe z płatkami i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki myjemy i odsączamy z wody. Do miski wlewamy sok pomarańczowy, dodajemy wybite ze skorupki jajko, płatki, puree dyniowe, miód i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlewamy olej i ponownie mieszamy.
    Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry na złoty kolor. Upieczone przekładamy na metalową kratkę i studzimy. Podajemy posypane cukrem pudrem z borówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować