Wytrawne gofry dyniowe

  • wyświetlono: 136 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne wytrawne gofry dyniowe bez glutenu. Gofry swój piękny kolor zawdzięczają puree z dyni oraz dodatkowi kurkumy i curry. Gofry świetnie zastępują tradycyjny chleb w kanapkach. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1/2 szkl puree z dyni
1/2 szkl mąki bezglutenowej (mixu)
1 jajko
1 łyżka oleju
1 łyżeczka suszonej cebuli
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
1/2 łyżeczki czosnku, pieprzu, kurkumy i curry

Sposób przygotowania przepisu:

Wytrawne gofry dyniowe

  • 1. Do miski przekładamy puree z dyni, jajko i olej oraz miksujemy. Następnie dosypujemy mąkę oraz wszystkie przyprawy i ponownie miksujemy. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcję ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor. Podajemy

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

gofrytania kuchniapuree z dynigofry bezglutenowegofry dyniowegofry wytrawne

Komentarze

Podobne przepisy

Gofry chałwowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry chałwowe

Zapraszam na pyszne gofry. Ciasto...

Gofry twarogowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry twarogowe

Zapraszam na pyszne, chrupiące...

Gofry budyniowe

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry budyniowe

Zapraszam na pyszne gofry budyniowe....

Gofry pszenno - kokosowe

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry pszenno - kokosowe

Zapraszam na smaczne gofry. Przygotowane...

Gofry cukiniowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry cukiniowe

Zapraszam na gofry wytrawne z cukinią....

Gofry ziemniaczano-marchewkowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry ziemniaczano-marchewkowe

Zapraszam na pyszne i chrupiące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE