Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne jajka faszerowane kiełbasą krakowską i mieszanką orkiszową. Polecam na śniadanie, kolację lub na przystawkę.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
    4 plasterki kiełbasy krakowskiej
    1 łyżka ugotowanej mieszanki ( orkisz, vermicelli, pomidory)
    1 łyżka majonezu
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez Wędliny

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i wkładamy do miseczki, rozgniatamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Kiełbasę i szczypiorek ( trochę zostawiamy do dekoracji), majonez dokładamy do jajek i doprawiamy do smaku. Mieszamy.
    Farsz przekładamy do białek i posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować